Børnesko

De små guldklumper bliver i dag forkælet med et væld af forbrugsvarer, men når det omhandler deres fodtøj spiller det faktisk en større rolle hvilken model, man vælger, end mange umiddelbart er opmærksom på.

Fashion vs. komfort

Der findes et væld af forskellige børnesko, og alle har hver deres fordele og ulemper. Skal det være sko med glimmer eller Batman, eller skal det være i økologisk læder? Lader man barnet vælge er der vist ikke nogen tvivl om, hvad valget falder på. Mange forældre er bevidste omkring børnenes fodtøj, men ikke alle er klar over, hvor vigtigt det egentlig er. Det handler nemlig ikke kun om glimmer eller ej, men også at man matcher den rigtige sko med barnets fod.

Børns fødder er ikke ens. De kan være lange, korte, buttede eller smalle, og man kan derfor ikke sige, at ét bestemt skomærke er perfekt til alle børn. Når børns fødder vokser, udvikler de sig. Den udvikling skal man følge, og man skal tilpasse valget af sko derefter. Dermed ikke sagt, at det evigt og altid skal være de økologiske naturformede sko, det ender med. For en enkelt aften skader et par laksko naturligvis ikke.

Match fødderne med de rigtige sko

Det mest optimale er naturligvis at få barnet til at prøve skoene inden et køb, men det ikke altid nemt at have små børn med på indkøbsture. Det kan derfor være en fordel at aftegne barnets fod. Derefter kan der lægges et par centimeter til, når man har fundet den sko, der matcher formen på foden, og så er man ikke helt ved siden af. Mange skobutikker er i dag desuden klar over, hvor besværligt det kan være at købe sko til små børn og tilbyder derfor ofte både pengene retur eller et ombyt indenfor en rimelig tidgrænse, der gør det en del lettere at finde de helt rigtige sko til de små guldklumper.