Børnemøbler

Børneværelset er barnets soverum, legerum og lektielæsningsplads, men det er også så meget mere. Her kan fantasien få frit løb, og pludselig er det ikke bare et værelse, men måske en jungle med en flod fyldt med krokodiller, eller måske er værelset pludselig forvandlet til et slot med krummelurer og hemmelige rum. Møblerne i rummet er i høj grad med til at lade fantasien få frit løb så farver, former og funktion er vigtige overvejelser at have i tankerne, når værelset skal indrettes. Tænk dog også over kvaliteten, og om møblerne er produceret uden brug af farlige kemikalier.

Det er de færreste børn, der har et kæmpe værelse, men ved at tænke en smule praktisk, er det muligt at indrette selv et lille værelse, som vil være lige dét både du og guldklumpen drømmer om. Du kan vælge nogle løsninger, som gør det nemmere for dig at rydde op og holde værelset rent. Opbevaringskasser på hjul er dejlige fleksible, du behøver ikke at slæbe rundt på kasser, når legetøjet skal samles op. De kan samtidigt nemt flyttes rundt, når der skal støvsuges.

Sengen optager ofte meget plads. Nogle sværger til køjesengen, som frigiver gulvplads til leg eller som har skrivebord under sengen, men ikke alle finder denne løsning praktisk, når barnet skal puttes ”oppe under loftet”. Der findes også senge, som ”vokser” i takt med barnet, og for de små rollinger er den ekstra gulvlegeplads helt perfekt.

Børn kan lide at efterligne voksne i deres læring, og minimøbler kan hjælpe fantasien på vej. Hvis der ikke lige er plads til et rigtigt minikøkken, så kan de rullende kasser fra før tages frem og bruges som et lille køkkenbord. De kan også nemt forestille disken i en købmandsbutik eller måske en dyrehandel, hvor der sælges bamser. Det er vitterligt kun fantasien, der sætter grænser, og den har de små poder heldigvis rigeligt af.